top of page

Belangrijke Update

Na ons goed en uitgebreid voorgelicht te hebben zijn wij tot de weloverwogen conclusie gekomen dat een mrna vaccin contra-indicatie* is voor fysieke behandelingen (massage etc.).

Wanneer jij toch graag een behandeling wilt en dit samen wilt bespreken, neem dan alsjeblieft contact op, dan maken we samen een weloverwogen besluit!

Desgewenst kunnen er (fysieke of online) coaching/ consultancy sessies plaatsvinden of vraag alsjeblieft naar onze alternatieven die we bieden!

 

Hartelijk dank voor je begrip!

Wanneer je behoefte hebt aan nadere informatie of twijfelt/ het wilt bespreken neem dan gerust telefonisch contact met ons op!

* Contra-indicatie betekent:

Een medische reden waarom er niet gemasseerd mag/ kan worden

Holistische Massagetherapie

 

Bij de holistische visie wordt de mens als geheel gezien, waarbij uitgegaan wordt van het gegeven dat lichaam, ziel en geest met elkaar in verbinding staan en dus invloed op elkaar hebben. Samen vormen ze een geheel.

Wanneer je bijvoorbeeld stress ervaart omdat je constant 'de wereld op je schouders neemt', kun je je schouders steeds optrekken of vastzetten, waardoor je daar voortdurend last ervaart.

Ook kan andersom bijvoorbeeld voortdurende pijn in je (onder-) rug met zich meebrengen dat jij je zorgen maakt en ook mentaal, geestelijk en emotioneel minder goed gaat functioneren of minder 'lekker in je vel zit' (dit kan je dus ook letterlijk ervaren).

 

Bij holistische massage word je (weer) meer bewust gemaakt van wat jouw lichaam nou eigenlijk voelt en van jou vraagt. Wanneer je daar naar luistert creëer je de rust, helderheid en het vertrouwen om dingen te ondernemen en jouw dagelijkse bezigheden met meer goede energie, fitter en vitaler tegemoet te treden.

 

Klassieke tafelmassage:

Bij de klassieke massage worden verschillende strijkingen en handgrepen toegepast die een directe fysiologische werking hebben op jouw lichaamsstelsels, op je huid, spieren, organen.

Jouw bloed- en lymfecirculatie worden op gang gebracht, wat weer effect heeft op de aan- en afvoer van voedingsstoffen en afvalstoffen.

Klassieke massage kan heel ontspannend zijn en pijnverlichting geven en jouw spieren kunnen er (weer) soepeler mee gemaakt worden.

 

Haptische tafelmassage:

Bij de haptische massage gaat het met name ook om voelen. Contact maken met jouw lichaam en echt ervaren wat het nodig heeft. Wat probeert jouw lichaam jou te vertellen?

 

Er zal regelmatig een combinatie van de twee gemaakt worden, aan de hand van wat de situatie vraagt en waar jouw lichaam en geest om vragen!

Alle gebieden van het lichaam kunnen als deelmassage behandeld worden.

Zo kan er een hele of een deel van een behandeling aandacht geschonken worden aan een specifiek gebied (bijvoorbeeld rug, schouders, nek/ hoofd/ benen/ buik/ borst en hals/ armen etc.)

Aromatherapie behandeling:

Bij de aromatherapie behandeling wordt een selectie van 100% zuivere essentiële oliën toegepast die ieder hun eigen therapeutische eigenschappen bevatten.

Bij deze behandeling wordt er minder gekneed: de essentiële oliën worden één voor één over de ruggengraat uitgestreken en de oliën ondersteunen het zelfhelend vermogen van het lichaam door deze in homeostase te brengen en zijn ook heel weldadig voor ziel en geest.

Na de behandeling wordt over het algemeen diepe rust, harmonie en een fris en fruitig gevoel ervaren.

De oliën hebben nog langer na de behandeling effect.

'Full body' stoelmassage:

De massagestoel is een handig instrument om een (bijna) 'full body' massage te ontvangen. Bij de stoelmassage wordt er gemasseerd met kleding aan. Er wordt een combinatie van verscheidene technieken toegepast. Zowel de spieren en triggerpoints worden behandeld als de meridianen, waardoor de energie in je lichaam weer wat meer gaat stromen.

Het effect van deze massage is meestal een combinatie van diepe ontspanning en een heldere geest.

Hot stone massage:

Hot stone massage is een tafelmassage waarbij de warmte van de verwarmde lava stenen dieper doordringt in de huid en spieren. Hierdoor kan er op een geheel andere manier ontspanning plaats vinden. Ook is het bevorderlijk voor de ingewanden en het stimuleert de bloedsomloop waardoor het ook een ontgiftende werking heeft.

Zeker ook een aanrader voor in koudere tijden, of als je wat kouwelijk bent.

Er vinden geen massages met erotisch karakter plaats

 

 

 

DSC01991
DSC01989
DSC01982
DSC01978
20180720_201342
Vital_Connection_7219_8_x
Naamloos
bottom of page