top of page

Beweging

Beweging is een belangrijk gegeven dat een sterke invloed heeft op je algehele welzijn en gezondheid, je lichaam, ziel en geest
Het heeft letterlijk effect op je organen en stelsels in je lichaam, je huid, je adem(halingsstelsel), je hormoonstelsel,  je spieren, je circulatiestelsel, je spijsverteringsstelsel en ga zo maar door!
Dat betekent dat het belangrijk is om in ieder geval enigszins bewust om te gaan met beweging, om al deze dynamieken te ondersteunen in plaats van in de weg te staan/ te verstoren.
Nu is je lichaam heel goed in staat om zelf een en ander te reguleren, dus maak je zo min mogelijk zorgen hierover.
Wel is het heel belangrijk om er bewust van te zijn dat jouw manier van hiermee omgaan, je gewoontes, je manier van denken en zelfs je overtuigingen (waar je dus naar handelt!) weldegelijk een grote -ondersteunende of afbrekende- rol hierin spelen!
Wederom, je hebt dus heel veel zelf in de hand.
Ga verantwoordelijk om met je lichaam, ziel en geest en laat niemand je daarin in de weg staan!
Bewegen om je lichaam, ziel en geest gezond te houden betekent geenszins per definitie altijd sporten zoals men dit 'standaard' kent, of als je wel graag sport, dan hoef je geen 'top' sporter te worden of allerlei records te verbreken of wat dan ook.
Sterker nog, wees er ook bewust van dat je je lichaam ook kan overbelasten, wat juist stress (daarmee ook letterlijk fysiologische stress) kan veroorzaken. Een beetje stress (wat letterlijk spanning betekent) is prima, een dynamo werkt ook op enige weerstand...
Overspanning daarentegen werkt allerlei (ook 'onverklaarbare') klachten in de hand en kun je behoorlijk ziek van worden!
Ga hier dus op een 'ontspannen' manier mee om...
Wil jij graag weten wat voor jou werkt en wat jij onder andere kunt doen om voldoende beweging te krijgen, de juiste houding aan te nemen en je lichaam, ziel en geest dus voldoende en op de juiste manier te ondersteunen?
Vital Life Connection helpt je hierin graag op weg.
Vraag een vrijblijvend kennismakings/ oriëntatiegesprek aan of boek meteen een consult.
Let's Move! ♥
DSC00278.JPG

Wow...
Really enjoyed running today!

I don't care about the kilometers, I don't care about the calories..
I only care about Connection 💜

Connection with myself, with my Core, with source, with nature, with the surroundings...🌲🌳 🐦🦋🌼✨
It put a BIG smile on my face! 😄✨
___
#joy #running #nature #healthy #fitness #vitality #connection #core #happy #life

bottom of page